Σε μία από τις πιο όμορφες παραλιακές περιοχές της Πάρου, βρίσκεται η περιοχή Μώλος, Μαρμάρων. Η θέσης της περιοχής είναι κεντρική αφού από την δεξιά μεριά εκτείνονται όλες οι νοτιοανατολικές παραλίες όπως Πίσω Λιβάδι, Χρυσή Ακτή, Φάραγκας, κλπ, ενώ από αριστερά εκτείνονται οι βορειοανατολικές παραλίες όπως Τσουκαλιά, Αμπελάς, Σάντα Μαρία, κλπ.

Η παραλία του Μώλου εκτείνεται από άκρη σε άκρη του φυσικού κόλπου, ενώ τα «Anemones Studios» βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο της. Τα νερά είναι ιδιαίτερα ρηχά, ιδανικά και για τα μικρότερα παιδιά. Η θάλασσα σαν απέραντη πισίνα μαγεύει με τον πυθμένα της, καθώς της ίδιας αμμώδης μορφής είναι και η παραλία. Η περιοχή προσφέρεται για κολύμπι, ψάρεμα καθώς και για θαλάσσια σπορ όπως surfing, kite surfing, κλπ. Ιδανικός ο περίπατος κατά μήκος της παραλίας για τους φυσιολάτρες νωρίς το πρωί καθώς και μετά το ηλιοβασίλεμα. Η πρωινή εικόνα της ανατολής του ήλιου καθώς και η βραδινή θέα της πανσελήνου, μέσα από τον κόλπο του Μώλου , είναι σίγουρο ότι θα σας μαγέψουν!

Στην δεξιά πλευρά του Μώλου (σε απόσταση 600μ. από τα studios - διαμερίσματα) βρίσκεται η παραλία του Καλόγερου, γνωστή για την άγρια ομορφιά της και κυρίως για τον άργιλο που διαθέτει. Οι επισκέπτες  μπορούν να απολαύσουν την αργιλοθεραπεία χαρισμένη από την φύση!

Σε κοντινή απόσταση από τα studios - διαμερίσματα υπάρχουν παραδοσιακά ταβερνάκια, όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα ψάρια και Παριανούς μεζέδες. Το πλησιέστερο χωριό είναι τα Μάρμαρα (σε απόσταση 2χμ), στο οποίο υπάρχει σουπερμάρκετ, φαρμακείο, φούρνος, κλπ.

Άλλες χρήσιμες αποστάσεις από τα “Anemones Studios” :
- Λιμάνι Παροικίας : 17χμ
- Αεροδρόμιο: 22,7χμ
- Στάση Λεωφορείου: 2χμ
- Λιμανάκι για μικρά σκάφη: 800μ.
- Εγκαταστάσεις – Ενοικίαση εξοπλισμού Surfing, Kite Surfing, κλπ: 70μ.

Ιστορικά στοιχεία περιοχής:
Η παραλία του Μώλου αν και μεγάλη σε έκταση είναι απόλυτα προστατευμένη, καθώς φωλιάζει ανάμεσα στους λόφους “Κέφαλος” και “Αντικέφαλος”, στους πρόποδες των οποίων οι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι βρισκόταν η αρχαία πόλη “Υρία”. Εξάλλου στους λόφους βρίσκονταν και τα αρχαία κεραμεία της Πάρου. Στην κορυφή του Κεφάλου, υπάρχει επίσης το μοναστήρι του Αγ. Αντωνίου. Γύρω από αυτό, υπάρχουν υπολείμματα ενός Ενετικού  Κάστρου το οποίο καταστράφηκε από το γνωστό πειρατή Μπαρμπαρόσα το 1537.